kuka olisi koskaan arvannut, että David Pearsonin maineikas ura alkaisi 40-luvun Ford-autosta rahoilla, jotka hänen äitinsä oli maksanut hänelle vanhan autonsa hävittämisestä? Tarina Davidin legenda on yksi, jota ei kerro kovin usein, koska jokainen joko keskittyy kuningas NASCAR, Richard Petty tai Dale Earnhardt joka, ennen kuolemaansa, näytti valmis syrjäyttämään kuningas.

mutta Petty ja Pearson menivät ennätyksiin yhtenä aikansa hurjimmista kilpakumppaneista. He olivat aina toistensa niskassa, rotu-viisas, ja fanit täyttivät speedways nähdä kuka saisi yliotteen, ja luottaa meihin, katsomassa Pearson race oli todella merkittävä.

David Gene Pearson oli loistava kilpa-ajaja, joka hoiti meidät parhaimpiin suorituksiin, joita olemme koskaan nähneet NASCARissa. Hänen dramaattiset taitonsa ja ovela suorituksensa ovat yksi syy siihen, miksi tämän legendan nimi jäisi ikuisesti sydämeemme. Tässä muutama asia, jotka sinun tulee tietää David Pearsonista.

15 kilpaillut 28 vuotta

bleacherreport.com

David Gene Pearson aloitti NASCAR-kilpauransa 26-vuotiaana, vuonna 1960, ja osoituksena kilpa-ajotaidoistaan hän voitti Vuoden tulokkaan palkinnon, voitti maineikkaalla Charlotte Motor Speedwaylla ajetun World 600-kilpailun, hän oli kaikkien aikojen toinen tämän palkinnon voittanut henkilö. Hänen kunniakasta uraansa maalasivat voitot ja pokaalit, jotka legenda voitti radoilla.

14 kilpaillut 28 vuotta

nascar.com

NASCARin maailmassa on kilpa-ajajia. David Pearson oli erinomainen kuljettaja, että kun se tulee ranking, on todella vain yksi NASCAR kuljettaja, joka voisi nousta hänen yläpuolellaan, Richard Petty. Pearson oli mahtava kilpa-ajaja, jonka häviämistä Petty ei itsekään hävennyt. Kaksikko on aina kamppaillut siitä, kumpi oli parempi kisaaja.

13 Hän saavutti 105 ilmavoittoa

nascar.com

David Pearson NASCARissa viettämänsä ajan aikana ajoi 574 kilpailua ja saavutti 3 Mestaruusvoittoa, ällistyttävät 105 voittoa, mikä tekee hänestä toiseksi eniten voittoja koko NASCARissa. Lisäksi hän voitti 113 paalua ja nousi kymmenen parhaan joukkoon 366 kertaa. Richard Petty väittää ennätys eniten voittoja 200 1184 kilpailuista, Pearson omistaa 105 voittoa 574 kilpailuista, kuvitella mitä tapahtuisi, jos hän ajoi pidempään.

12 He ’ s the Silver Fox

nytimes.com

David sai nimen hopeakettu, koska; ensinnäkin hänen hiuksensa olivat täysin harmaantuneet, kun hän oli vielä nuori mies, ja toiseksi, koska hän roikkui kovasti muiden kuskien takana kisan alkaessa, mutta kun kilpailu alkaa lähestyä viimeisiä kierroksiaan, David ampaisi yhtäkkiä 10 parhaan joukkoon. Suurimman osan ajasta hän nappasi palkinnot muilta kuljettajilta, jotka olivat johtaneet kisaa sen keskeytyksestä. Tämä temppu yhdistettynä harmaantuviin hiuksiin sai monet ihmiset kutsumaan häntä Hopeaketuksi.

11 voitti kolme mestaruutta

accesswdun.kom

Pearson onnistui kahdenkymmenenkuuden yleisurheiluvuotensa aikana pussittamaan kolme mestaruutta. Hän voitti NASCAR Grand National-mestaruuden vuosina 1966, 1968 ja 1969. Kaikki tiesivät jo, että tähti kisasi heidän joukossaan. Jopa Petty tiesi kohdanneensa vertaisensa, koska ei pystynyt täysin dominoimaan rataa, koska Pearson oli aina hänen kannoillaan.

10 maineikas 1976 Daytona 500

nascar.com

vuoden 1976 Daytona oli ehkä yksi hienoimmista voitoista, mitä olemme koskaan nähneet. Pearson tuli takaa ja ohitti Richard Pettyn auton, ja juuri kun kierros oli päättymässä, Pettyn #43 Dodge tönäisi Pearsonin # 21, Mercuryn, seinään. Mutta autot kolaroivat ja pyörähtivät jonkin aikaa, mutta Pearson oli tarpeeksi nopea unohtamaan pitää moottorinsa käynnissä. Pearsonin Mercury nilkutti maaliviivan yli Pettyn Dodgen tullessa toiseksi. Meille tämä voitto on Pearsonin maineikkain voitto.

9 sai aivohalvauksen

sportingnews.com

David Pearson oli vakiokasvo tallin tallissa vielä lopettamisenkin jälkeen. 9.12. 2014 Pearson kärsi aivoinfarktista, joka lievästä huolimatta vaikutti vasemman osan motorisiin toimintoihin. Hän toipui aivoinfarktista vähitellen, neljä vuotta myöhemmin, kun NASCAR-legenda David Pearson menehtyi kotikaupungissaan Spartanburgissa Etelä-Carolinassa. Hän eli täyttyneet 83 vuotta.

8 Hän jäi eläkkeelle 1986

racingnews.co

David Pearson tiesi aina, milloin ja miten loistaa radoilla, mikä kävi liian selväksi hänen voitettuaan Daytona 500-kilpailun vuonna 1976. Valitettavasti, tässä 1986, kymmenen vuotta sen jälkeen, että ratkaiseva hetki uransa, Pearson päättää jäädä eläkkeelle NASCAR kärsittyään vakavia kipuja niskassaan ja takaisin.

7 Nopea pääsy Hall of Fameen

nascar.nbcsports.com

rakastetun NASCAR-kisaajamme David Pearsonin nerokkaita ponnistuksia ei varmaankaan unohdettu hänen hiljaisen eläkkeelle jäämisensä jälkeen vuonna 1986. Hänen taitojaan radalla ansainnut hänet nopeasti induktio osaksi 1991 Hall of fame National Motorsports Press Association, jälleen, tässä 1994, hän oli inducted osaksi Hall of Fame sekä Motorsports of America ja International Motorsports Association. Yksi perehdytys ei kuitenkaan tullut niin nopeasti kuin odotettiin.

6 ei aina ollut hyviä autoja

usatoday.com

toisin kuin Richard Petty, joka ajoi aina ajan parhailla autoilla, David Pearsonilla ei ollut sitä ylellisyyttä. Hän ajoi omalla autollaan ja sai tuskin mitään loistavia suorituksia, kunnes ajoi John Masonin autolla vuonna 1961 ja nousi voittajaksi johdettuaan suurimman osan kierroksista. Hän palasi alisuorittaneelle autolleen ja katosi jälleen hämärään. Petty oli loistava kilpa-ajaja, mutta jotkut väittävät, että monet hänen voitoistaan eivät tulleet vain hänen taidoistaan, vaan hänen suurista autoistaan ja varusteistaan.

5 Hänen paras kautensa pettyä vastaan

metsäveljet ratkovat.kom

Richard Pettyn ja David Pearsonin välinen yleisurheilukamppailu jatkui ja vuonna 1966 David Pearsonilla oli paras kautensa kilpakumppaniaan vastaan. Legenda paljasti loistavia ja erinomaisia suorituksia kaikissa kisoissa. He ajoivat 35 kertaa yhdessä radalla ja Pearson voitti Pettyn 23 kertaa radoilla ja lunasti 15 voittoa. Pettyn autossa oli paljon mekaanisia ongelmia.

4 Hänen poikansa oli kilpa-ajaja

autot ja tavarat.kom

Pearsonilla oli kolme poikaa, mutta vain yksi heistä osoitti kiinnostusta kilpaurheilijana. Larry Pearson liittyi NASCAR ja väitti 1986 Busch Series Championship, vuosi hänen isänsä eläkkeelle. Meillä kaikilla oli suuria toiveita siitä, että Larry jonain päivänä loistaisi isänsä tavoin, mutta hänen uransa koki äkillisen syöksykierteen Glotzbachin onnettomuuden jälkeen.

3 hämmästyttävää tilastoa

latimes.com

me kaikki tiedämme, että Pearson juoksi 574 kilpailuista ja voitti 105 niistä, mutta lets todella tarkastella niitä 301 top 5: n ja 366 top 10: n joka on iso paljastaa, että vaikka hän juoksi 574 kilpailuista, hän nousi top 10 kuusikymmentäkolme prosenttia ajasta ja teki top 5 kahdeksankymmentäkaksi prosenttia kertaa hän teki top 10. Nyt tiedät, että yli puolet Pearson kilpaili, hän nousi top 5. Kaunis saavutus, jota Richard ei voi väittää, koska hän ajoi 1184 kilpailua ja voitti vain 200.

2 riidan ratkaiseminen

timesnews.net

selvittääksemme Richard Pettyn ja Pearsonin välisen kilpailun, käännymme jälleen heidän tilastoihinsa, joista voimme rohkeasti nähdä, että vuosina 1968-1979 Pearson voitti 71 kilpailua ja oli 192 top 5: s, kun taas Petty voitti 65 kilpailua ja oli 166 top 5: s.

1 pääsi vihdoin NASCAR Hall Of Fameen

Moottoriurheilu.nbcsports.kom

vaikka David Pearson pääsi NASCAR Hall of Fameen vuotta myöhemmin kuin Richard Petty, olimme silti iloisia siitä, että tämän suuren legendan panos NASCARin maailmaan tunnustettiin hänen vielä eläessään. Tämä legendaarinen kilpa-ajaja sai viimeisen palkintonsa vuonna 2011, kun hänen nimensä pääsi Hall of Fameen.