Pittsburghin maraton, puolimaraton & rele

sunnuntai, toukokuu 2, 2021 * Pittsburgh, PA * kurssi kartta

yli 20,000 juoksijat, kävelijät, viestijoukkueen jäsenet ja käsi-sykli kilpailijat ylittävät maaliviivan vuosittain tässä kilpailussa, mukaan lukien noin 14,000 juoksijat ja kävelijät UPMC terveys suunnitelma Pittsburgh puolimaratonin yksin.

pääosin nopeana ja tasaisena tämän Ohio -, Allegheny-ja Monongahela-jokien yhtymäkohdassa sijaitsevan kaupungin katujen läpi kisa sisältää kierroksen Pittsburghin eteläpuolelta point-to-point-reittiä pitkin, joka alkaa keskustasta, lähellä Liberty Avenuen risteystä Garrison Placessa.

alusta alkaen puolikkaan (UPMC Health Planin sponsoroima) juoksijat etenevät ensin Liberty Avenueta pitkin kilpailun ensimmäiset kaksi mailia, jotka vievät heidät Stripin kaupunginosan ja lower Lawrencevillen kaupunginosien läpi.

kääntyessä vasemmalle 29th Streetille ja sitten uudelleen Penn Avenuelle juoksijat ja kävelijät seuraavat penniä aina etelään 16th Streetin sillalle, joka vie heidät Pittsburghin keskustasta sen pohjoispuolelle.

osallistujat viettävät seuraavat kilometrit matkallaan North Siden läpi, jossa on paljon kaupungin kauneinta asuinarkkitehtuuria sekä Heinz Field ja PNC Park, NFL: n Pittsburgh Steelersin ja Major League Baseballin Pittsburgh Piratesin kotikentät.

aluetta pidetään myös kaupungin kulttuurikeskuksena, sillä siellä sijaitsevat muun muassa Carnegien Tiedekeskus, Pittsburghin Lastenmuseo, Alleghenyn observatorio ja Andy Warhol-Museo.

vaikka suurin osa radasta on, kuten edellä todettiin, nopea ja tasainen kuten Pittsburgh itse, juoksijat kohtaavat joitakin ylä-ja alamäkiä, erityisesti Mailin merkkien 4 ja 6 välillä ja sitten taas juuri kun kenttä on viimeistelemässä kilpailua, Mailin 12 ja 13 merkkien välillä. Kumpikaan venyminen ei kuitenkaan ole kovin haastavaa, sillä suurin osa korkeusmuutoksista nousee vain noin 50 metriä kummassakin mäessä.

juoksijat ja kävelijät tekevät kilpailun aikana kolme sillan ylitystä: 16th Street, West End Bridge ja Smithfield Bridge, joka merkitsee loppusuoran kilpailun viimeistä kilometriä pitkin Fort Duquesneen, josta on näkymät joelle.

Rotusää & ilmasto

Alleghenyn ylätasangon alueella läntisessä Pennsylvaniassa Pittsburghissa koetaan tyypillisesti leudot tai ajoittain kohtalaisen lämpimät sääolot keväisin. Toukokuu on tuonut tänne ennätyslämpötiloja niinkin vähän kuin 22 astetta (vuonna 2006) ja jopa 92 astetta (vuonna 2006).

kisapäivänä (2. toukokuuta) keskimääräinen alin on 43ºF ja keskimääräinen korkea on 70ºF.