15 feiten over NASCAR legende David Pearson

Wie had ooit gedacht dat David Pearson ’s illustere carrière zou beginnen met een’ 40s Ford auto van het geld dat zijn moeder hem had betaald voor het weggooien van hun oude auto? Het verhaal van Davids legende wordt niet vaak verteld, omdat iedereen zich richt op de koning van NASCAR, Richard Petty of Dale Earnhardt die, voor zijn dood, klaar leek om de koning te onttronen.Maar Petty en Pearson gingen in de records als een van de felste Race rivaliteiten van hun tijd. Ze zaten altijd op elkaars nek, race-wise, en fans vulden de speedways om te zien wie de overhand zou krijgen, en geloof ons, het kijken naar Pearson race was echt opmerkelijk.David Gene Pearson was een geweldige coureur die ons trakteerde op een aantal van de beste prestaties die we ooit hebben gezien op NASCAR. Zijn dramatische vaardigheden en sluwe prestaties is een van de redenen waarom de naam van deze legende voor altijd in ons hart zou blijven. Hier zijn een paar dingen die je moet weten over David Pearson.

15 racete gedurende 28 jaar

bleacherreport.com David Gene Pearson begon zijn NASCAR-carrière toen hij 26 was, in het jaar 1960, en als blijk van zijn racevaardigheid won hij de Rookie Of The Year Award, won hij de World 600 die werd gereden op de beroemde Charlotte Motor speedway. Zijn glorieuze carrière werd geschilderd met overwinningen en trofeeën die de legende won op de sporen.

14 races gedurende 28 jaar

nascar.com

in de wereld van NASCAR zijn er racers, en er zijn racers. David Pearson was een uitstekende coureur die als het gaat om ranking, er is echt maar één NASCAR racer die boven hem kon staan, Richard Petty. Pearson was een formidabele racer die Petty zich niet schaamde van hem te verliezen. Het duo heeft altijd gevochten om wie de beste racer was.

13 Hij Won 105 overwinningen

nascar.com

David Pearson tijdens zijn tijd bij NASCAR kon 574 races lopen en boekte 3 overwinningen in het kampioenschap, een verbazingwekkende 105 overwinningen, waardoor hij de op één na beste racer van de NASCAR werd. Hij won ook 113 poles en eindigde 366 keer in de top tien. Richard Petty claimt het record voor de hoogste overwinningen met 200 in 1.184 races, Pearson houdt 105 overwinningen in 574 races, stel je voor wat er zou gebeuren als hij langer zou racen.

12 He ‘ s The Silver Fox

nytimes.com

David verdiende de naam Silver Fox omdat; ten eerste, zijn haar was volledig grijs geworden toen hij nog een jonge man en ten tweede omdat hij was erg dol op opknoping achter andere coureurs als de race begon, maar wanneer de race begint te in de buurt van de laatste ronden, David zou plotseling schieten naar de top 10. Meestal pakte hij de trofeeën van andere coureurs die de race hadden geleid. Dit bedrog in combinatie met het grijzende haar leidde ertoe dat veel mensen hem de Zilveren Vos noemden.

11 Won drie kampioenschappen

accesswdun.com

Pearson tijdens zijn zesentwintig jaar op het circuit was in staat om drie kampioenschappen te winnen. Hij was de winnaar van 1966, 1968 en 1969 NASCAR Grand National Championship. Inmiddels wist iedereen dat er een ster tussen hen racede. Zelfs Petty wist dat hij zijn gelijke had ontmoet omdat hij de baan niet volledig kon domineren omdat Pearson altijd op zijn hielen zat.

10 illustere 1976 Daytona 500

nascar.com de Daytona van 1976 was misschien wel een van de mooiste overwinningen die we ooit hebben gezien. Pearson kwam van achteren en haalde Richard Petty ’s auto in, en net toen de ronde bijna voorbij was, duwde Petty’ s #43 Dodge Pearson ‘ s #21, Mercury, in de muur. Maar auto ‘ s crashte en draaide rond voor een tijdje, maar Pearson was snel genoeg om niet te vergeten om zijn motor draaiende te houden. Pearson ’s Mercury hinkte over de finishlijn terwijl Petty’ s Dodge op de tweede plaats kwam. Voor ons is deze overwinning Pearson ‘ s, meest illustere overwinning.

9 een beroerte gehad

sportnieuws.com

David Pearson was een constant gezicht in de garage van het team, zelfs nadat hij met pensioen was. Op 9 december. 2014, Pearson leed aan een beroerte die, hoewel mild, de motorische functies van het linker deel van zijn lichaam beïnvloed. Hij herstelde geleidelijk van de beroerte, vier jaar later, terwijl in zijn geboortestad, Spartanburg, South Carolina, David Pearson, de NASCAR legende overleed. Hij leefde 83 jaar.

8 E 1986

racingnews.Co

David Pearson wist altijd wanneer en hoe hij op de tracks moest schitteren, een feit dat te duidelijk werd na zijn overwinning in de Daytona 500 in 1976. Helaas, in 1986, tien jaar na dat beslissende moment van zijn carrière, Pearson ervoor kiezen om met pensioen te gaan NASCAR na het lijden van ernstige pijn in zijn nek en rug.

7 een snelle toegang tot de Halls of Fame

nascar.nbcsports.com de briljante inspanningen van onze geliefde NASCAR racer, David Pearson, werden zeker niet vergeten na zijn rustige pensionering in 1986. Zijn vaardigheden op het circuit leverde hem een snelle introductie in de 1991 Hall of fame van de National Motorsports Press Association, opnieuw, in 1994, hij werd opgenomen in de Halls of Fame van zowel Motorsports of America en de International Motorsports Association. Maar er is een inductie die niet zo snel kwam als verwacht.

6 had niet altijd geweldige auto ‘s

usatoday.com in tegenstelling tot Richard Petty, die altijd met de beste auto’ s van die tijd reed, had David Pearson die luxe niet. Hij reed zijn eigen auto en had nauwelijks een goede prestatie tot hij reed voor John Masoni in 1961, en hij bleek de winnaar na het leiden van de meeste ronden. Hij keerde terug naar zijn ondermaatse auto en verdween opnieuw in de vergetelheid. Petty was een grote racer, maar sommigen beweren dat veel van zijn overwinningen kwam niet alleen van zijn vaardigheid, maar van zijn grote auto ‘ s en apparatuur.

5 zijn beste seizoen tegen Petty

houtbroeders racen.com

de rivaliteit tussen Richard Petty en David Pearson bleef groeien en in 1966 had David Pearson zijn beste seizoen tegen zijn rivaal. De legende onthulde briljante en uitstekende prestaties in alle races. Ze races 35 keer samen op de track en Pearson versloeg Petty 23 keer op de tracks te claimen 15 overwinningen. Hoewel het vermeldenswaard is dat Petty ‘ s Auto veel mechanische problemen had.

4 Zijn Zoon was een coureur

auto ‘ s en racingspullen.com

Pearson had drie zonen, maar slechts één van hen toonde interesse als racer. Larry Pearson sloot zich aan bij NASCAR en claimde de 1986 Busch Series Championship, het jaar dat zijn vader met pensioen ging. We hadden allemaal hoge verwachtingen dat Larry op een dag zou schitteren als zijn vader, maar zijn carrière leed een plotselinge neerwaartse spiraal na het ongeluk met Glotzbach.

3 verbazingwekkende statistieken

latimes.com

we weten allemaal dat Pearson 574 races liep en er 105 won, maar laten we eens kijken naar de 301 top 5 ’s en 366 top 10′ s wat een grote onthulling is dat hij zelfs met 574 races 63% van de tijd uit de top 10 kwam en een top 5 scoorde 82% van de keren dat hij een top 10 scoorde. Nu weet je dat meer dan de helft van de tijd Pearson racet, hij kwam in de top 5. Een mooie prestatie waar Richard geen aanspraak op kan maken, aangezien hij 1.184 races reed en slechts 200 won.

2 De Rivaliteit oplossen

timesnews.net

om de rivaliteit tussen Richard Petty en Pearson op te lossen, wenden we ons nogmaals tot hun statistieken, waar we dapper kunnen zien dat van 1968 tot 1979 Pearson 71 races won en 192 top 5 ’s had, terwijl Petty 65 races won en 166 top 5′ s had. deze scores zagen deze racers over het algemeen met een gemiddelde finish van 8,8 voor Petty en 9,1 voor Pearson.

1 uiteindelijk opgenomen in de NASCAR Hall Of Fame

Motorsport.nbcsports.hoewel David Pearson een jaar later dan Richard Petty de NASCAR Hall of Fame betrad, waren we nog steeds blij dat de bijdrage van deze grote legende aan de wereld van NASCAR werd erkend toen hij nog leefde. Deze legendarische racer ontving zijn laatste prijs in 2011, als zijn naam in de Hall of Fame.

Chris Flynn (869 artikelen gepubliceerd)

Chris is een bekwaam lezer en schrijver. Hij schreef voor vele publicaties waaronder Theichest, TheClever, TheQuiz en ListVerse. Auto ‘ s zijn zijn passie.