Langley Speedway (Virginia ))

Hampton Heat 200Edit

Overzicht: De Hampton Heat 200 is een race van 200 ronden voor de Crossroads Fuel Late Model Stock Car Division. De race werd uitgevoerd volgens de NASCAR Late Model Stock Car Rule Book en hoge ranking NASCAR Whelen alle Amerikaanse Series ambtenaren werden gebracht in om ervoor te zorgen dat alle auto ‘ s strikt voldoen aan de technische voorschriften. De race werd verdeeld in twee helften; de eerste 100 ronden zijn verdeeld van de tweede 100 ronden door een pauze van 10 minuten, waardoor teams meer brandstof in de auto konden stoppen, setup-wijzigingen konden aanbrengen en de banden konden draaien. Echter, ze zijn niet toegestaan om banden te wisselen tijdens de pauze. In tegenstelling tot de typische late model races in Langley, tellen ze voorzichtig rondjes tijdens deze race.2008: op 12 juli 2008 werd de eerste race gehouden met een veld van 25 Auto ‘ s met coureurs uit Virginia en North Carolina. Danny Edwards Jr. won de pole voor het evenement tijdens de kwalificatiesessie op vrijdag met een 16,049-tweede ronde. C. E. Falk III en Edwards Jr. raceden voor de leiding in de vroege stadia van de race, maar Edwards nam de controle over de race en leidde tot de helft. Er waren een aantal vroege incidenten die leidden tot een paar chauffeurs dropping out voor het halverwege punt, maar de tweede helft liep groen het grootste deel van de weg. Halverwege de tweede helft begon Nick Smith zijn snelheid te laten zien en passeerde Edwards Jr. voor de leiding; hij breidde dat uit naar een dominante voorsprong in de late stadia van de race. In James Long ‘ s nummer 21 Auto, Nick Smith pakte de $ 15.000 cheque voor het winnen van het evenement.

2009:Op 11 juli 2009, de race 2009 zag meer auto ‘ s dan het voorgaande jaar op 27. Nick Smith scoorde de pole voor de race eerder op de dag met een 16,346 seconde ronde, slechts 0,005 seconden voor de tweede plaats auto van C. E. Falk III. Smith, nu rijden voor Dave Atkinson, reed een golf van momentum als de verdedigende race winnaar en van het winnen van de Bailey ‘ s 200 late model race op South Boston Speedway de week daarvoor. Smith leidde de race tot de 22e ronde, toen Falk III de leiding nam en de race tot halverwege de pauze hield. Smith ‘ s race eindigde in de 134-ronde toen hij en Danny Edwards Jr. maakte contact in bocht één tijdens het racen voor de derde. Edwards Jr. ging verder, maar Smith spinde om de 27 auto van Greg Edwards te verzamelen. Falk hield de leiding tot ronde 183, toen Woody Howard de leiding nam en hield het aan de geblokte vlag. Howard netto de $ 10,000 winner ‘ s check in de nummer 21 Auto eigendom van James Long, waardoor dezelfde auto-eigenaar in victory lane als het jaar daarvoor, maar met een andere bestuurder.

2010:Run op juli 10, 2010, de 2010 editie van Langley Speedway ‘ s rijkste race begon onder onheilspellende omstandigheden met kortstondige Douches stoppen met de training een paar keer vroeg in de middag. Echter, de hemel uiteindelijk vrijgemaakt voordat de kwalificatie begon, die 23 deelnemers vaste tijden zag. Voormalig Hampton Heat winnaar Nick Smith was teruggekeerd met nog een andere auto-eigenaar om de race te proberen, maar leed aan een mechanische storing in zijn eerste kwalificatieronde en reed niet. Paul DeBolt zette de snelste tijd van 16,140 seconden in, voor C. E. Falk, Greg Edwards, Stacy Puryear, en Woody Howard die de top vijf ingevuld. De eerste helft van de race werd gekenmerkt door enige vroege opwinding met Falk die DeBolt uit de weg duwde in Ronde 13 om de leiding te nemen, evenals een verhitte strijd tussen Stacy Puryear en Mark Wertz die veel stoten en close calls had. De eerste helft van de race ging caution free tot ronde 100 toen de caution werd weergegeven voor de pauze halverwege waardoor teams banden konden roteren, brandstof konden toevoegen en aanpassingen konden doen. Falk hield de leiding door Ronde 100 en beweerde een $ 100 bonus voor het zijn de halve weg leider. Tijdens de pauze Puryear werd geïnterviewd over de on track contact met Wertz die bleek een beetje een terugbetaling kan zijn geweest in orde. De race werd hervat met alle coureurs in dezelfde posities als in de 100ste ronde en was onmiddellijk terug onder de caution flag als een opstapeling op zijn beurt een beschadigde de auto ‘ s van Dean Shiflett en Eddie Johnson, en dwong Duane Shreeves uit de race. Na het hervatten van de race duurde het niet lang voordat de waarschuwing weer naar buiten kwam toen Puryear en Wertz weer botsten, wat resulteerde in Wertz draaien in beurt vier. Wertz Reed naast Puryear onder voorzichtigheid om zijn ongenoegen te uiten, maar er gebeurde niets meer tussen de twee tijdens de rest van de race. De race ging verder op een andere lange green flag run waarin Falk zijn dominantie begon te tonen en een grote voorsprong nam. De dynamiek van de race veranderde snel met slechts een paar ronden te gaan toen Rick Gdovic ging voor een spin op de backstretch brengen van de laatste voorzichtigheid van de race. Er waren minder dan 10 ronden die betekende dat de auto ‘ s opgesteld in een enkel bestand voor de herstart in plaats van de dubbele bestand herstart gebruikt in de eerste 190 ronden. DeBolt probeerde Falk in te sluiten bij de herstart maar Falk kreeg een betere herstart en werd niet sterk uitgedaagd in de eindsprint naar de Dammen. Falk heeft de winnaarscheque van 10.000 dollar opgehaald.