Tiger Woods college karriär: Records, historia, prestationer

när han var kortare än en 3-Trä, gick 2-åriga Tiger Woods på Mike Douglas Show med Bob Hope och visade upp sina golfkunskaper till världen på sena tv. Mellan sin debut på nationell TV och hans berömda yrkeskarriär som inkluderar 15 stora mästerskap (5 mästare, 4 PGA-mästerskap, 3 US Open och 3 Open Championships) och 82 karriär PGA Tour vinner, tillbringade Tiger två år på Stanford, där han snabbt etablerade sig som den bästa college golfaren i landet vid den tiden.

här är en titt på Tiger Woods college karriär prestationer på Stanford från början av sin första säsong 1994 till slutet av sitt andra år 1996, när han hävdade ett nationellt mästerskap innan han blev en professionell golfspelare.

NCAA individuell mästare

Tiger vann 1996 NCAA Championship på Honors Course i Ooltewah, Tennessee, skjuter en 3-under för att besegra Arizona Rory Sabbatini med fyra slag. Tiger var den enda spelaren som slutade under par. Han kunde ha vunnit med en ännu större marginal när han sköt en första Omgång 69, en banrekord 67 i andra omgången och ytterligare 69 i tredje omgången innan han kardade en 8-över 80 i sista omgången.

Tiger var Stanfords första individuella NCAA-mästare sedan Frank Tatum 1942. Kardinalen placerade fjärde som ett lag.

relaterat: Phil Mickelsons imponerande karriär i Arizona State

årets nationella spelare

den spelare som Tiger har jämförts med de flesta i sin karriär är Jack Nicklaus, som hade en national player of the year award som namnges till hans ära som årligen ges till de bästa spelarna på Division I, II, III, NAIA och NJCAA nivåer. Tiger vann priset 1996, då han vann det individuella NCAA-mästerskapet.

Phil Mickelson, David Duval, Justin Leonard och Stewart Cink vann priset på 90-talet före Tiger.

Tiger vann också Haskins Award och Ben Hogan Award 1996.

första laget All-American, Pac-10 årets spelare

Tiger var en av de bästa spelarna i landet och han hedrades två gånger som Årets Pac-10 spelare. Han var den individuella Pac-10-mästaren 1996 och han utsågs till första laget All-Pac-10 under båda sina college-säsonger.

11-timmars turneringsvinnare på college

Tiger Woods vann ungefär 42 procent av turneringarna han tävlade i Medan han deltog i Stanford och vann 11 av de 26 Han deltog i. Som senior vann Tiger åtta av de 13 turneringarna där han tävlade, han satte en programrekordrunda på 61 vid Pac-10 mästerskap och han slutade på par eller bättre i 27 av sina 41 omgångar.

Tiger håller ensäsongsrekordet på Stanford och han vann minst två turneringar till ’96 än någon annan Stanford-golfare har vunnit på en säsong. Trots att han spelade i bara 26 turneringar i sin karriär, är han bunden till första i karriärvinster.